55686.jpg

Jäsenkirjeet ja matkakertomukset

21.11.2017 klo 17:27
Kaksi viimeisintä jäsenkirjettä on täällä aina luettavissa.

JÄSENKIRJEET       

MATKAKERTOMUKSET

 

Sellanen ol Viipuri

Jäsenkirje 2/2018

Matka Vadstenaan

 

Jäsenkirje 3,  13.8.2018
 

Hyvät yhdistyksemme jäsenet!

Lämmin kesä taipuu hiljalleen kohti syksyä. Isolla joukolla jäseniämme on mielenkiintoiset muistot onnistuneesta matkasta Viipurin ja Kannaksen nähtävyyksiin. Muistattehan Monrepoon. Kiitos kaikille matkalle osallistuneille.
 

Yhdistyksen syyskokous pidetään Soinisten kartanossa Naantalissa tiistaina 6.11. klo 18.00 alkaen. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat. Tilaisuuden yhteydessä saamme tutustua kartanon museoituun vanhaan päärakennukseen ja kuulemme kartanon historiasta.
Kartanon osoite on Neljäntammenkuja 1, 21110 Naantali. Taimon koulun jälkeen jatketaan Soinistentietä noin 1 km. Sitten käännytään vasemmalle Neljäntammenkujalle, joka on yksityistie. Pihassa on pysäköintiohjaus. Ehdotamme kimppakyytejä, koska perille on matkaa bussipysäkiltä

 

Syyskauden toiminnan aloitamme toki jo elokuussa.

Kultarannan puistotaidenäyttelyyn tutustumme puheenjohtajamme Leena Kortesalon opastamina tiistaina 28.8.  Näyttelyn aiheena on tänä vuonna Naisfiguureita 1900-luvun ensi vuosikymmeneltä näihin päiviin. Osallistumismaksu on 5 euroa, joka kerätään käteisenä paikan päällä. Kokoonnumme Kultarannan portilla lipunmyyntirakennuksen luona klo 17.00. Kierros kestää noin tunnin.
 

Kulttuurimatka Helsinkiin perjantaina 5.10.  Kohteina ovat uusi Amos Rex taidemuseo opastuksineen, Suomen Pankki taideteoksineen, kuulemme myös lyhyen esityksen Suomen Pankin toiminnasta. Päivän päätteeksi tutustumme vielä kuvanveistäjä Laila Pullisen taiteeseen Nissbackan kartanon puistossa ja näyttelytilassa. Lounas nautitaan Ravintola Sunn:ssa Senaatintorin laidalla ja iltapäiväkahvit Fazerilassa.
Matkaan lähdemme Taivassalon Auton tilausbussilla Naantalista Käsityöläiskadun Opaspysäkiltä klo 8.30 , ajo Aurinkotietä, Raision kaupungintalon retkipysäkki klo 8.45 ja Turun Tuomiokirkon pikavuoropysäkki klo 9.00. Osallistumismaksu on 60 euroa  jäsenille ja 65 euroa ystäville. Mukaan mahtuu 35 osallistujaa ja jäsenillä on etusija. Hintaan sisältyvät linja-autokuljetus, sisäänpääsyt opastuksineen sekä lounas ja iltapäiväkahvit. Ilmoittautukaa Leena Kortesalolle ja maksakaa osallistumismaksu Raision ja Naantalin Pohjola-Nordenin Liedon Säästöpankin tilille  FI47 4309 0010 5116 65  viimeistään perjantaina 14.9. Maksuviite on 2011.

 

Visa mig väg lauantaina 27.10. klo 19.00 Naantalin kirkossa. Syksyn kohokohta on Naantalin ystäväkaupungissa Vadstenassa toimivan ryhmän esitys "Visa mig väg, Näytä minulle tie"  musiikkidraama Pyhän Birgitan elämästä. Tarkemmat tiedot ovat oheisessa esitteessä. Odotamme jäseniä sankoin joukoin ystävineen esitykseen.
Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Naantalin Lux Gratiae:n kanssa ja on myös osa sitä ohjelmistoa. Lisätietoja Lux Gratiae tapahtumista 25.-28.10. löytyy osoitteesta www.naantali.fi/luxgratiae. 

 

Åbo svenska teater Jane Eyre - Kotiopettajattaren romaani  perjantaina 23.11. klo 19.00. Näytelmä perustuu Charlotte Bronten klassikkoromaaniin ja sijoittuu 1800 –luvun Englantiin. Lippujen jako tapahtuu entiseen tapaan teatterin ala-aulassa klo 18.30-17.50.
Osallistumismaksu on 40 euroa  jäsenille ja 45 euroa ystäville. Hintaan sisältyvät teatteriliput ja väliaikatarjoilu. Ilmoittautukaa Leena Kortesalolle ja maksakaa osallistumismaksu Raision ja Naantalin Pohjola-Nordenin Liedon Säästöpankin tilille  FI47 4309 0010 5116 65  viimeistään perjantaina 26.10. Maksuviite on  3007.
 

Jatkamme jälleen ruotsin keskustelupiiriä Svenska i vardagen Anitra ja Juha Peuran kotona osoitteessa Kaivokatu 12, Naantali. Ensimmäinen kokoontuminen on maanantaina 17.9. klo 15.00. Ilmoittautuminen puheenjohtajalle.

Pohjola-Norden liitto tekee jäsenristeilyn Helsingistä Tukholmaan 12.-14.10. Turusta järjestetään linja-autokuljetus Helsinkiin ja takaisin. Laivalla on luvassa runsaasti asiaohjelmaa, Ilmatieteen laitoksen asiantuntijan luento ilmastonmuutoksen vaikutuksiin pohjolassa, koulutusta varainhankinnasta ja projektinhallinnasta sekä asiaa ja ryhmätöitä Pohjola-Nordenin tämän päivän haasteista. Lauantain 13.10. voi viettää joko Tukholmassa tai osallistua retkeen Raision ystäväkaupunkiin Sigtunaan. Lauantain alkuiltana otetaan sitten vähän kevyemmin muun muassa pohjoismaisen tietovisan merkeissä.
Lisätietoja ohjelmasta, hinnoista ja ilmoittautumisesta löytyy Pohjola-Nordenin kotisivuilta www.pohjola-norden.fi. Ilmoittautumisaika päättyy 7.9.
 

Mikäli haluatte tulevat jäsenkirjeet sähköpostitse paperikirjeen sijasta, ilmoittakaa osoitteenne yhdistyksemme sihteerille. Näin säästämme postituskulujamme ja myös luontoa. Muistakaa ilmoittaa myös osoitteenne muuttumisesta.

 

Tervetuloa kaikki jäsenemme ystävineen yhdistyksemme ja liiton tapahtumiin.
 

Pohjola-Norden terveisin,

Hallitus